Βάλαμε τραγούδια του Υποχθόνιου στο Γραφικόμετρο

Και έσπασε σε χιλιάδες κομμάτια από το στιχουργικό βάρος. 

Από τη μέρα που ο Υποχθόνιος αποφάσισε από old school Έλληνας ράπερ να ντυθεί σε DAB μάστερ κατευθείαν από τα στενά της Ατλάντα της Σιάτιστας εννοούμε το ελληνικό ίντερνετ έχει πάρει φωτιά. Μιλάμε για εκατομμύρια views που προκαλούν εκατομμύρια μικρές πυρκαγιές στα μυαλά εκατομμύρια πιτσιρικάδων (κι όχι μόνο) σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας –που έχει μεταμορφωθεί σε ζούγκλα της Νοτίου Αμερικής για τις ανάγκες των βίντεοκλιπ του hip hop μάστορα και των μαθητών του.

Ακούσαμε προσεκτικά ένα ένα τα hits που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια. με κίνδυνο να κάψουμε όλα τα εγκεφαλικά μας κύτταρα μία και για πάντα. Ήταν μία βρόμικη δουλειά όμως κάποιος (άνω των 30 ετών) έπρεπε να το κάνει. Ομολογούμε πως όσο να’ ναι σκαλώνεις με τον ήχο και εύκολα τα βάζεις στο repeat. Όμως το ΓΡΑΦΙΚΟΜΕΤΡΟ δεν άντεξε, βάρυνε από τον στίχο και έγινε χίλια κομμάτια.

1. PACMAN

Ακούς και γουρλώνεις μάτια: «Βλέπεις τον YPO να σκάει μπόι, σαν παιχνίδι Game Boy, μπόι». Κανονικά εδώ το κόβεις στα πρώτα 47 δευτερόλεπτα και δεν πας παρακάτω. Θα έχανες στίχους actualité για το πώς το ζούσαν στα στενά στα 90s βέβαια. Και μεγαλεία όπως «Και κίτρινη μάπα απ’ το χέσιμο είχα ρε μαν». Περιγραφικό περισσότερο και λιγότερο γραφικό από άλλα το συγκεκριμένο τραγούδι θα λέγαμε.

Γραφικόμετρο: 7/10

 

2. Peru / Ypo feat Light

Καταρχάς εδώ τα πράγματα ακολουθούν μια λογική. Δεν μεταμορφώθηκε η Σιάτιστα σε Μεντεγίν έτσι στα ξαφνικά αλλά τα παιδιά θέλουν να πάνε διακοπές στο Περού αφού «δε μιλάμε για Ελλάδα». Να τονίσουμε πως «τώρα είμαι ψηλά, χρόνια πολλά, χιόνια πολλά» και να το αφήσουμε κάπου εδώ αφού δεν τραβάει περαιτέρω σχολιασμό.

Γραφικόμετρο: 8,5/10

 

3. COLOMBIANO (remix)

Μιλάμε για ένα τεράστιο πανηγύρι του ότι να’ ναι εδώ πέρα: «Από Τάσος γίνομαι Μάρκος, Κομπανιέρο τρώω μόνο tacos» μέχρι «Είμαι ο Ian Curtis, νιώθω Joy Division» και στο τέλος «πίνουμε τη φου και τη γλεντάω (πρωί)». Οι μαθητές ξεπέρασαν τον δάσκαλο στο remix, εγκέφαλοι πήρανε φωτιά και μέχρι σήμερα σιγοκαίνε λες και είναι πυροστιά.

Γραφικόμετρο: 9,5/10

 

4. MARADONA

Εντάξει την πρώτη φορά που το άκουσες είπες δεν παίζει. Βέβαια μετά κόλλησες. Αλλά ρε Ypo, πες αλήθεια, δε βγαίνει πάντα νόημα έτσι; Κι εξηγούμε: «Το χέρι του Θεού γράφει πάλι άλλα / Αυτά που δε μπορεί να ακούσει η Ελλάδα». Πρώτον δεν κάνει ρίμα αλλά βασικά δεν καταλαβαίνουμε τι εννοείς, εκτός αν είσαι εσύ ο Θεός και περιαυτολογείς. Βέβαια με τόσο «χιόνι» είναι λογικό να νιώθεις έτσι. Αφού κρυώνεις. ΝΑΙ-ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ-ΝΑΙ και τα μυαλά μας θα πονάνε μια ζωή.

Γραφικόμετρο:10/10

 

5. DAB (SNIK feat Ypo)

DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB, DAB και χαιρετούρα Snik με YPO για snapchat. Κλασικό και για να μην ξεχνιόμαστε: «μεθυσμένος μπαίνω στο club, DAB / δε σας βλέπω λέω ούτε καν, DAB».

Γραφικόμετρο: Έσπασε, δε έμεινε ούτε κομματάκι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved