5 tips για καλύτερες φωτογραφίες πορτραίτων

Χρειάζεται τέχνη, αλλά κυρίως χρειάζεσαι τη σωστή μηχανη.

Η φωτογραφία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, κυρίως χάρη στη χρήση των smartphones. Ανοίγουμε τη φωτογραφική και… κλικ! Όμως, αλήθεια, πόσες από αυτές τις εκτυπώνετε ή πόσες από αυτές έχουν πραγματικά καλή ανάλυση όταν εκτυπωθούν;

Παρακάτω έχουμε για εσένα, που αγαπάς τη φωτογραφία, πέντε απλές συμβουλές για να βελτιώσεις τις φωτογραφίες πορτραίτων. Βγες έξω δοκίμασε αυτές τις συμβουλές και θα δεις σημαντική βελτίωση των φωτογραφιών σου σε χρόνο μηδέν.

1. Πρόσεχε το φόντο σου

Αξίζει να δώσεις μεγάλη σημασία στις άκρες του κάδρου σου. Τι ακριβώς υπάρχει πίσω από το πρόσωπο που θέλεις να φωτογραφίσεις; Ένα αρμονικό φόντο είναι πάντα πολύ σημαντικό για να εστιάσουμε στο πρόσωπο της φωτογραφίας.

2. Εστίασε στα μάτια

Κι όμως, τα μάτια είναι το πιο σημαντικό μέρος ενός πορτραίτου. Αν είναι εστιασμένα, η υπόλοιπη φωτογραφία μπορεί να είναι εκτός εστίασης αλλά θα εξακολουθεί να δείχνει ωραία. Στρέψε το κεντρικό σημείο εστίασης στα μάτια, κλείδωσε την εστίαση και έπειτα ανασύνθεσε ανάλογα με τις ανάγκες.

3. Φωτογράφησε στη σκιά

Αν δεν το γνώριζες, δεν μπορείς να τραβήξεις πραγματικά καλές φωτογραφίες στο άμεσο ηλιακό φως. Δημιουργεί σκληρές σκιές και δεν είναι καθόλου κολακευτικό για το θέμα σου. Μετακινήσου στη σκιά και θα έχεις λείες, ομοιόμορφες σκιές και πιο μαλακό φως.

4. Προτίμησε τις συννεφιασμένες μέρες

Τα επαγγελματικά στούντιο φωτογραφίας ξοδεύουν εκατοντάδες και χιλιάδες ευρώ σε softboxes, ομπρέλες και άλλα εξαρτήματα τροποποίησης του φωτός σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μαλακό, ομοιόμορφο φωτισμό. Η φύση επίσης προσφέρει μαλακό φωτισμό και το καλύτερο από όλα, είναι δωρεάν. Οι συννεφιασμένες μέρες είναι ο καλύτερος φίλος του φωτογράφου. Τα σύννεφα βοηθάνε στον εμπλουτισμό των χρωμάτων και δημιουργούν απαλές, κολακευτικές σκιές.

5. Διάλεξε τη σωστή φωτογραφική μηχανή

Ναι, είναι το πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω. Τι προτείνουμε; Εσύ, που θέλεις να αποτυπώνεις τις στιγμές σου με απόλυτη ευκρίνεια, μόνο για σήμερα μπορείς να αποκτήσεις τη SONY DSC-HX80 σε μία μοναδική προσφορά από τα Media Markt. Τι εννοούμε;

Πρόκειται για μία Compact High Zoom Camera με οπτικό ζουμ 30x και  Exmor R CMOS αισθητήρα. Έχει 3 ίντσες οθόνη και η ανάλυση της κάμερας είναι στα 18.2 megapixel. Και η προσφορά μοναδική: Από 399 ευρώ, μόνο για σήμερα μπορείς να την αποκτήσεις στα 299 ευρώ!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved